FAQ

 

REKLAMATION

Hos ILSE JACOBSEN HORNBÆK er kvalitet i fokus, men hvis du mod forventning skulle opleve fejl eller mangler ved en vare, er dit køb omfattet af Købeloven:

 • Du har 2 års reklamationsret på alle varer, du køber. Hvis varen går i stykker eller har en fejl, kan du klage i op til to år til den butik, der har solgt dig varen.
 • Du skal gemme din bon eller kvittering i de år, der er reklamationsret på varen.
 • Hvis du vil klage eller reklamere over en varen, har butikken ret til at forlange at se bevis for, at du har købt varen i butikken, hvornår det er sket, og hvad du har betalt.
 • Hvis du ikke kan finde din bon eller kvittering, kan du muligvis dokumentere dit køb på anden måde. Det kan fx være en Dankortkvittering eller en kontoudskrift fra banken.
 • Når reklamationsfristen er udløbet, er butikken ikke længere forpligtet til at tage sig af nye fejl, der først opstår efter udløbe af fristen. Hvis du allerede har reklameret over en fejl inden for 2 års fristen, kan du reklamere igen, hvis samme fejl senere skulle vise sig – også selvom 2 års fristen nu er udløbet. Husk at få kvitteringen underskrevet af butikken, på den dato for reklamation.
 • Du har ikke en generel fortrydelsesret efter loven, når du handler i butikker. Du har derfor ikke krav på at kunne levere en vare tilbage og få pengene retur, medmindre butikken yder den service.

 

 

VASKEANVISNING OG PLEJE 

 

Hvordan vasker jeg min softshell regnjakke og hvordan vedligeholder jeg den ?

 • Vaske mærket findes i ”inder” lommen på regnjakkerne. Her er beskrevet en generel anvisning for, hvad jakken kan tåle og hvor mange grader den må vaskes på. Vigtig er, at du kun skal bruge flydende vaskemiddel til disse jakker.Vi anbefaler eksempletvis Nikwax, som vaskemiddel og /eller til imprægnering. Dette kan købes i de fleste sports forretninger eller outdoor shops. Læs mere på www.nikwax.dk Vores egne ILSE JACOBSEN HORNBÆK butikker, vores online shop samt visse andre, forhandler også et imprægnerings produkt - Ilse Nano spray.Generalt er det vigtigt at imprægnere sin jakke, især efter vask, for at beskytte og bevare jakkens vandafvisende effekter. Imprægneringsmidler er specielt designet til at efterlade en fleksibel vandafvisende behandling på de individuelle fibre i jakken, hvilket forhindrer jakkens for i at gennemvæde og tillader, at fugtdampe passerer igennem, hvilket vedligeholder åndbarheden.  

 

Har i gode råd til pleje af jeres gummistøvler ? 

 • Ja, det har vi naturligvis. Er dine støvler blevet beskidte kan de blot vaskes med en klud tilsat lidt lunkent vand og lidt sulfo. Støvlerne skal derudover plejes med vores gummistøvle olie, som kan købes i vores butikker og online. Olien hjælper med vedligeholdelsen af gummiet og sørger for at støvlen ikke tørrer ud. Skal gerne anvendes 1-2 gange om måneden, eller efter behov. Derudover må støvlerne ikke stå i direkte sollys eller varme, dette gør at de tørrer ud og krakelerer. De isolerende EVA såler kan tåle temperaturer mellem -40 og +40 grader, og gummiet kan tåle temperaturer mellem -20 og +40 grader. Hvis støvlerne udsættes for højere varmegrader, nedbrydes vulkaniseringen der sammenføjer de 28 dele, som gummistøvlen består af, hvorved vandtætheden kompromitteres. Der ydes ikke garanti for støvler der har været udsat for temperaturer over +40 grader eller under -40 grader.

 

Hvordan plejer jeg jeres støvler ? 

 • Det er vigtigt, at du imprægnere dine læderstøvler med olie/læderfedt for at nedsætte den naturlige ældningsproces, og for at forhindrer revner. Disse produkter kan købes i de fleste sko forretninger. 

 

GENEREL PLEJE AF SKO

 

Læder          

 • Inden brug, skal dine nye sko sprayes et par gange med en god imprægneringsspray, som gør at vand og snavs ikke trænger ind i læderet. Er skoene blevet lidt “trætte” at se på, kan du give dem en gang læderfedt med eller uden farve, som kan købes hos en skomager. Det giver læderet fugt, så det holder sig pænt længere. Er skoene blevet snavsede, kan du børste det værste af med en blød børste og derefter bruge en leather cleaner. Når skoene er tørre, skal de have endnu en omgang imprægnering.

Ruskind

 • Inden brug, skal skoene sprayes et par gange med en imprægneringsspray. Sprayen må ikke indeholde silikone, da det kan give plamager på ruskind. Er skoene blevet lidt trætte at se på eller beskidte, kan du bruge en ruskindsbørste. Børst med korte, hurtige strøg for at løsne snavs og støv, så skoene bliver pæne igen.
 • (indsæt link til ruskindsbørste). 
 • Spray med imprægnering igen efter rengøring. 
 • Det kan anbefales at købe en ruskindsspray med farve i (fås primært med sort farve hos de fleste skomagere), som efter rens gør dine sko nye at se på. Husk at en ruskindsspray ikke er lige så vand-/snavsafvisende, som en rigtig imprægneringsspray, så brug derfor altid en rigtig imprægnering efterfølgende. 

Tekstil

 • Inden brug, skal skoene sprayes et par gange med en imprægneringsspray. Sprayen må ikke indeholde silikone, da det kan give plamager på tekstiler. Hvis de er snavsede, skal du bruge en cleaner, som er beregnet til tekstil. Kan købes hos alle skomagere. Lad skoene tørre og brug herefter imprægneringsspray igen.

Imiteret skind

 • Spray et par gange med imprægneringsspray. Hvis de er snavsede, skal de rengøres med en fugtig klud.

 

 

ABOUT COOKIES

Cookies are necessary for the website to run smoothly, but they also provide information about how you use our website, so that we can improve it for you and others.