FAQ

 

REKLAMATION

Hos ILSE JACOBSEN HORNBÆK er kvalitet i fokus, men hvis du mod forventning skulle opleve fejl eller mangler ved en vare, er dit køb omfattet af Købeloven:

 • Du har 2 års reklamationsret på alle varer, du køber. Hvis varen går i stykker eller har en fejl, kan du klage i op til to år til den butik, der har solgt dig varen.
 • Du skal gemme din bon eller kvittering i de år, der er reklamationsret på varen.
 • Hvis du vil klage eller reklamere over en varen, har butikken ret til at forlange at se bevis for, at du har købt varen i butikken, hvornår det er sket, og hvad du har betalt.
 • Hvis du ikke kan finde din bon eller kvittering, kan du muligvis dokumentere dit køb på anden måde. Det kan fx være en Dankortkvittering eller en kontoudskrift fra banken.
 • Når reklamationsfristen er udløbet, er butikken ikke længere forpligtet til at tage sig af nye fejl, der først opstår efter udløbe af fristen. Hvis du allerede har reklameret over en fejl inden for 2 års fristen, kan du reklamere igen, hvis samme fejl senere skulle vise sig – også selvom 2 års fristen nu er udløbet. Husk at få kvitteringen underskrevet af butikken, på den dato for reklamation.
 • Du har ikke en generel fortrydelsesret efter loven, når du handler i butikker. Du har derfor ikke krav på at kunne levere en vare tilbage og få pengene retur, medmindre butikken yder den service.

 

Kan jeg reklamere over nedslidte såler? 

 • Slidtage er ikke en reklamation, dette er blot konklusionen af meget brug og muligvis ikke nok pleje. Vi godtager ikke reklamationer hvor slidtage er grunden.  Et godt råd, løft fødderne og få gode råd om pleje af gummistøvler længere nede på denne siden.

 

Lynlåsen på min frakke er gået i stykker, hvad gør jeg?

 • Som udgangspunkt skal du altid gå tilbage til den butik, hvor du har købt din jakke. De vil kunne hjælpe med reklamationen, hvis du stadig har bon/kvittering. Hvis butikken er placeret, langt fra hvor du bor, skal du stadig kontakte dem enten på telefon eller email. Find din butik her 
 • Hvis butikken er lukket ned og du stadig har bon/kvittering og jakken er under 2 år gammel, er du velkommen til at sende en mail til mail@ilsejacobsen.com. For at vi skal kunne vurdere din reklamation bedst muligt, bedes du kort beskrive hvordan skaden eller defekten er opstået. For at dokumentere defekten bedes du vedhæftet op til 5 billeder af skaden. Der skal min. være et billede af skaden tæt på samt et af hele varen. Send mailen til os og vi vil hurtigst muligt behandle din reklamation. Du vil inden nogle dage modtage en tilbagemelding fra os om din sag. 

 

Min regnjakke er utæt?

 • Som udgangspunkt skal du henvende dig til den butik, hvor du har købt din jakke. Husk altid din bon/kvittering. Find din butik her.
 • Kommer der vand ind glatte steder (dvs.; ikke syninger eller lynlåse) er det ikke en produktfejl, da vores jakker er vandafvisende og ikke vandtætte. Den type utæthed kommer typisk af at have brugt jakken forkert (altså i hård regn) eller pga af manglende vedligeholdelse i forhold til imprægnering.
 • Er jakken derimod utæt ved syningen, eks. på skuldrerne, kan det være tegn på, at der kan være fejl ved produktet. Dog skal det stadig nævnes, at vores jakker er vandafvisende og ikke vandtæt og derfor kan jakken være brugt ”forkert” (altså i hård regn). Fejlen kan også forekomme pga manglende vedligeholdelse i forhold til imprægnering. Det kræver en kvittering, at jakken er under 2 år gammel og at butikken hvor du har købt jakken ikke længere er en mulighed at henvende sig til.
 • Hvis butikken er lukket ned og du stadig har bon/kvittering og jakken er under 2 år gammel, er du velkommen til at sende en mail til mail@ilsejacobsen.com. For at vi skal kunne vurdere din reklamation bedst muligt, bedes du kort beskrive hvordan skaden eller defekten er opstået. For at dokumentere defekten bedes du vedhæftet op til 5 billeder af skaden. Der skal min. være et billede af skaden tæt på samt et af hele varen. Send mailen til os og vi vil hurtigst muligt behandle din reklamation. Du vil inden nogle dage modtage en tilbagemelding fra os om din sag. 

 

Knapperne på min jakke peeler af/ lynlåsen flosser, hvad gør jeg?

 • Som udgangspunkt skal du henvende dig til den butik, hvor du har købt din jakke. Husk bon/kvittering. Find din butik her.
 • Hvis butikken er lukket ned og du stadig har bon/kvittering og jakken er under 2 år gammel, er du velkommen til at sende en mail til mail@ilsejacobsen.com. For at vi skal kunne vurdere din reklamation, bedes du kort beskrive hvordan skaden eller defekten er opstået. For at dokumentere defekten bedes du vedhæftet op til 5 billeder af skaden. Der skal min. være et billede af skaden tæt på samt et af hele varen. Send mailen til os og vi vil hurtigst muligt behandle din reklamation. Du vil inden nogle dage modtage en tilbagemelding fra os om din sag.
 • Et alternativ ville være at besøge en af vores Ilse Jacobsen Hornbæk butikker og få nye knapper til at sy i. Find butik her.
 • En flosset lynlås kan ikke repareres, da et brud på lynlåsen vil gøre, at jakken derefter ikke længere vil være vandafvisende. 

 

Hægterne på mine støvler falder af?

 • Skulle en hægte fra din gummistøvle falde af, burde du kunne finde ekstra i vores konceptbutikker rundt omkring i landet. Du finder din nærmeste butik her.
 • Alternativt skal du henvende dig i den butik, hvor du har købt dine støvler, og enten reklamere over dem (hvis reklamationsretten er overholdt) eller bede dem om at få tilsendt hægter fra os til butikken. Butikken kan også sende dine støvler ind til os og vi kan reparere dem.
 • Hvis butikken er lukket ned, og reklamationsretten stadig er overholdt, kan sende os en mail  til os på mail@ilsejacobsen.com. Vi vil vurdere din sag og give dig besked om videre forløb.

 

Diamantbåndet bag på mine gummistøvler er gået op?

 • Som udgangspunkt skal du altid henvende dig i den butik, hvor du har købt dine støvler. Husk bon/kvittering. Find din butik her.
 • Hvis butikken er lukket ned, og reklamationsretten stadig er overholdt, er du velkommen til at sende en mail til mail@ilsejacobsen.com. For at vi skal kunne vurdere din reklamation, bedes du kort beskrive hvordan skaden eller defekten er opstået. For at dokumentere defekten bedes du vedhæftet op til 5 billeder af skaden. Der skal min. være et billede af skaden tæt på samt et af hele varen. Send mailen til os og vi vil hurtigt muligt behandle din reklamation. Du vil inden nogen dage modtage en tilbagemelding fra os om din sag.
 • Alternativt kan du gå til en skomager og få limet båndet sammen igen. Dette er ikke en service vi yder eller desværre kan betaler udgifterne for.

 

Mine støvler knirker?

 • Som udgangspunkt skal du altid henvende dig i den butik hvor du har købt dine støvler. Husk bon/kvittering. Find din butik her.
 • Hvis dine støvler knirker kunne dette være et tegn på luftbobler i sålen.
 • Hvis butikken er lukket ned, og reklamationsretten stadig er overholdt, kan du sende os en mail på mail@ilsejacobsen.com. Vi vil vurdere din sag og give dig besked om videre forløb.

 

Mine gummistøvler er utætte?

 • Som udgangspunkt skal du altid henvende dig i den butik, hvor du har købt dine støvler. Husk bon/kvittering. Find din butik her.
 • Hvis butikken er lukket ned og reklamationsretten stadig er overholdt, kan du sende os en mail på mail@ilsejacobsen.com. Vi vil vurdere din sag og give dig besked om videre forløb.

 

 

VASKEANVISNING OG PLEJE 

 

Hvordan vasker jeg min softshell regnjakke og hvordan vedligeholder jeg den ? 

 • Vaske mærket findes i ”inder” lommen på regnjakkerne. Her er beskrevet en generel anvisning for, hvad jakken kan tåle og hvor mange grader den må vaskes på. Vigtig er, at du kun skal bruge flydende vaskemiddel til disse jakker.Vi anbefaler eksempletvis Nikwax, som vaskemiddel og /eller til imprægnering. Dette kan købes i de fleste sports forretninger eller outdoor shops. Læs mere på www.nikwax.dk Vores egne ILSE JACOBSEN HORNBÆK butikker, vores online shop samt visse andre, forhandler også et imprægnerings produkt - Ilse Nano spray.Generalt er det vigtigt at imprægnere sin jakke, især efter vask, for at beskytte og bevare jakkens vandafvisende effekter. Imprægneringsmidler er specielt designet til at efterlade en fleksibel vandafvisende behandling på de individuelle fibre i jakken, hvilket forhindrer jakkens for i at gennemvæde og tillader, at fugtdampe passerer igennem, hvilket vedligeholder åndbarheden.  

 

Har i gode råd til pleje af jeres gummistøvler ? 

 • Ja, det har vi naturligvis. Er dine støvler blevet beskidte kan de blot vaskes med en klud tilsat lidt lunkent vand og lidt sulfo. Støvlerne skal derudover plejes med vores gummistøvle olie, som kan købes i vores butikker og online. Olien hjælper med vedligeholdelsen af gummiet og sørger for at støvlen ikke tørrer ud. Skal gerne anvendes 1-2 gange om måneden, eller efter behov. Derudover må støvlerne ikke stå i direkte sollys eller varme, dette gør at de tørrer ud og krakelerer. De isolerende EVA såler kan tåle temperaturer mellem -40 og +40 grader, og gummiet kan tåle temperaturer mellem -20 og +40 grader. Hvis støvlerne udsættes for højere varmegrader, nedbrydes vulkaniseringen der sammenføjer de 28 dele, som gummistøvlen består af, hvorved vandtætheden kompromitteres. Der ydes ikke garanti for støvler der har været udsat for temperaturer over +40 grader eller under -40 grader.

 

Hvordan plejer jeg jeres støvler ? 

 • Det er vigtigt, at du imprægnere dine læderstøvler med olie/læderfedt for at nedsætte den naturlige ældningsproces, og for at forhindrer revner. Disse produkter kan købes i de fleste sko forretninger. 

 

GENEREL PLEJE AF SKO

 

Læder          

 • Inden brug, skal dine nye sko sprayes et par gange med en god imprægneringsspray, som gør at vand og snavs ikke trænger ind i læderet. Er skoene blevet lidt “trætte” at se på, kan du give dem en gang læderfedt med eller uden farve, som kan købes hos en skomager. Det giver læderet fugt, så det holder sig pænt længere. Er skoene blevet snavsede, kan du børste det værste af med en blød børste og derefter bruge en leather cleaner. Når skoene er tørre, skal de have endnu en omgang imprægnering.

Ruskind

 • Inden brug, skal skoene sprayes et par gange med en imprægneringsspray. Sprayen må ikke indeholde silikone, da det kan give plamager på ruskind. Er skoene blevet lidt trætte at se på eller beskidte, kan du bruge en ruskindsbørste. Børst med korte, hurtige strøg for at løsne snavs og støv, så skoene bliver pæne igen.
 • (indsæt link til ruskindsbørste). 
 • Spray med imprægnering igen efter rengøring. 
 • Det kan anbefales at købe en ruskindsspray med farve i (fås primært med sort farve hos de fleste skomagere), som efter rens gør dine sko nye at se på. Husk at en ruskindsspray ikke er lige så vand-/snavsafvisende, som en rigtig imprægneringsspray, så brug derfor altid en rigtig imprægnering efterfølgende. 

Tekstil

 • Inden brug, skal skoene sprayes et par gange med en imprægneringsspray. Sprayen må ikke indeholde silikone, da det kan give plamager på tekstiler. Hvis de er snavsede, skal du bruge en cleaner, som er beregnet til tekstil. Kan købes hos alle skomagere. Lad skoene tørre og brug herefter imprægneringsspray igen.

Imiteret skind

 • Spray et par gange med imprægneringsspray. Hvis de er snavsede, skal de rengøres med en fugtig klud.

 

 

ABOUT COOKIES

Cookies are necessary for the website to run smoothly, but they also provide information about how you use our website, so that we can improve it for you and others.